Kallt i lÀgenheterna

MÄnga boende har hört av sig och tycker det Àr kallt i lÀgenheterna. För att göra en korrekt temperaturmÀtning mÀter man centralt i rummet, ungefÀr 1-1,5 meter ovanför golvet. Temperaturen bör vara cirka 20 grader. Styrelsen hÄller pÄ och tar in offerter pÄ tillÀggsisolering av vindarna, dÄ detta enligt vÄr energirÄdgivare Àr en ÄtgÀrd som Àr relativt billig (jÀmfört med till exempel fönsterbyte), och betalar tillbaka sig snabbt i minskade vÀrmeförluster.

Det finns en del saker som du som bostadsrÀttsinnehavare kan göra sjÀlv för att förbÀttra vÀrmen i lÀgenheten, se nedan. Maila gÀrna styrelsen / gör en felanmÀlan till Jensen om du ÄtgÀrdat nedanstÄende saker och temperaturen trots det Àr för lÄg!

  1. Kontrollera om elementen behöver luftas. Man kan kÀnna efter om den övre halvan Àr varmare Àn den nedre. Om den nedre delen Àr varmare har det förmodligen bildats luftfickor och dessa behöver tömmas ut med hjÀlp av en nyckel. Ett annat tecken pÄ luft kan vara att elementet ger ifrÄn sig ljud av olika slag.
  2. Vrid upp termostaten till max. VÀrmemÀngden regleras centralt. Om elementen inte blir varma mÄste förstÄs fastighetsskötaren titta pÄ dem. Kontakta Jensen.
  3. TÀta dragiga fönster och balkongdörrar med tÀtningslister. Detta Àr inget som föreningen stÄr för.
  4. Möblera inte framför element.
  5. Se till att inte ventilationsluckan Àr helt stÀngd. En viss mÀngd luft mÄste cirkulera i lÀgenheten för att vÀrmen ska fungera optimalt.