Sophantering

Sopor slÀngs i behÄllare som stÄr utanför fastighetens framsida. Det finns en behÄllare för brÀnnbart avfall och en för matavfall.
I den för matavfall fÄr förstÄs endast mat slÀngas och man mÄste anvÀnda de bruna papperspÄsar som finns i cykelrummet i kÀllaren, det inre rummet. MatavfallsbehÄllaren Àr lÄst. Vill du ha en nyckel till matavfallsbehÄllaren? Kontakta styrelsen.

Vi har ocksÄ kÀllsorteringsbehÄllare för glas och papper.

SopbehĂ„llarna Ă€gs inte av föreningen enbart utan av SopsamfĂ€lligheten Domsagan dĂ€r flera föreningar samt FamiljebostĂ€der i nĂ€romrĂ„det ingĂ„r och delar pĂ„ kostnaderna. Detta innebĂ€r att vi fĂ„r slĂ€nga sopor Ă€ven i andra gemensamma behĂ„llare i nĂ€romrĂ„det (inte de som Ă€r privata för enskilda föreningar) och andra boende i omrĂ„det som tillhör SopsamfĂ€lligheten fĂ„r slĂ€nga i “vĂ„r” behĂ„llare.

Senaste Äret har SopsamfÀllighetens kostnader ökat pÄ grund av att vissa personer stÀller grovsopor vid sopbehÄllarna, vilket förstÄs inte Àr tillÄtet.

Föreningen har inget grovsoprum och det Àr absolut förbjudet att stÀlla grovsopor i kÀllaren eller andra gemensamma utrymmen pga brandfara samt kostnader för bortforsling som drabbar föreningen.

1-2 gÄnger per Är brukar föreningen hyra in en container för att slÀnga avfall frÄn föreningens stÀddagar samt för att ge medlemmarna en möjlighet att göra sig av med grovsopor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.