Värmen, elen, avgiften och koden

Hej!

Det har varit kallt i fastigheten, som många har märkt. Vi har haft ett tekniskt fel på en utetempgivare, men det är nu åtgärdat. Vi har också haft driftstörningar med elen i ett fåtal lägenheter. Det beror på att vårt gamla elsystem är uråldrigt – och det därför inte en dag för sent att byta ut det! Arbetet med det pågår, och merparten är färdigt. Det som återstår är dels Fortums arbete med fastighetens anslutning till nätet, dels att placera om lägenheternas mätartavlor ner till källaren. Det senare innebär att elektrikerna kommer att behöva tillträde till lägenheterna någon gång efter helgerna.

Styrelsen har beslutat att höja avgifterna för bostadsrätter för det kommande året. Från och med den 1 januari 2013 är de nya avgifterna 635 kronor per kvadratmeter och år. Det är en höjning med 7 procent från de avgifter som sattes 2010 och som vi kunnat hålla oförändrade under 2011 och 2012. Höjningen görs dels för att täcka årliga kostnadsökningar, dels för att de senaste årens ekonomiska resultat visat att föreningen har högre kostnader än inkomster. Det försöker vi åtgärda också genom att se över våra kostnader.

Vi vill slutligen påminna om att portarna inom kort kommer att hållas låsta också under dagtid. Koden står i ett utskick som delats ut i dag den 8 december. Den fungerar 06:00–21:00. Passerbrickorna fungerar dock under dygnets alla timmar.

Hälsningar styrelsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *